Alexandra Bronsveld Coaching

Betekenisvolle gesprekken voor een volgende stap

Werkwijze

Ik houd van trage vragen als het leven voorbij raast, gekke en diepe gedachtes van kinderen en je daar samen over verwonderen, boeken verslinden of net mondjesmaat closereaden. Op het strand kijken naar een ondergaande zomerzon, één en één is drie als leidend principe, relativeren van het bestaan – ook al lukt dat niet altijd – en alles met elkaar verbinden.

Ik ben afgestudeerd aan de Universiteit voor Humanistiek en heb daar ook mijn eerstegraads lesbevoegdheid gehaald als docent levensbeschouwing. Na mijn studie werkte ik 9 jaar als trainer en lerarenopleider PO en VO bij Stichting HVO. Sinds 2013 bemoei ik me graag als voorzitter van bestuur met het Centrum Kinderfilosofie Nederland, platform voor filosofisch onderwijs.

“Door de gesprekken ben ik me bewust geworden van een aantal kwaliteiten die ik nooit zo zag. Ik kan ze nu bewuster inzetten en dat geeft veel energie.”

Bob, manager defensie

“De coaching hielp me te geloven in mijzelf en in mijn mogelijkheden. De test biedt de basis en Alexandra pakt dat echt goed door.”

Ianthe, studieadviseur

recht maken

“De positieve en lichte energie van Alexandra maakte dat ik anders ging kijken. Haar enthousiasme werkte aanstekelijk en leidde tot heldere inzichten. Ik voelde me echt gezien.”

Josephine, radiomaker

De coachingsgesprekken vormde het begin van een nieuwe weg voor mij.

Karoline, remedial teacher

Over mij

Ik ben op mijn plek als sparringpartner, trainer en procesbegeleider op scholen in het PO en VO die willen professionaliseren en innoveren. Mijn expertise ligt bij kinderfilosofie en leren voor het leven in de 21ste eeuw. Bij dit laatste sta ik voor een geïntegreerde aanpak waarin verwondering, kritisch en creatief denken, lesgeven vanuit passie en contact en projectgestuurd onderwijs centraal staan.
Ik ben goed in samen ontwerpen, inspirerende vergezichten neerzetten, overzicht bieden, uitdagend en betekenisvol onderwijs ontwerpen, het gesprek leiden vanuit een open houding en ruimte maken voor reflectie.

Opleiding:

  • 2020 accreditatie HBM individueel en HBM verdieping
  • 2011 Kernreflectie A en B
  • 2010 – 2015 diverse opleiding op het gebied van socratische gespreksvoering en filosoferen met kinderen
  • 2007 Universiteit voor Humanistiek: een multidicliplinaire studie waarin voor mij de focus lag op zingeving en onderwijs.

Neem gerust vrijblijvend contact op
Mail: info@alexandrabronsveld.nl
Tel: +31 6 14846781

Ik werk vanuit Utrecht en indien wenselijk kan een sessie ook online plaatsvinden.
Emmy van Lokhorststraat 16
3544 HM Utrecht