Selecteer een pagina

Veelgestelde vragen

Hoe pas ik mijn hoofdmenu aan?

Via de zwarte balk:

Screen Shot 2016-06-28 at 10.36.33

of via Weergave → Menu’s

Screen Shot 2016-06-28 at 10.36.42

Links zie je alle pagina’s, berichten, en dergelijke die je kunt selecteren. Deze kun je toevoegen aan je menu. Recht zie je het menu. Daar kun je de items verslepen.

 

Screen Shot 2016-06-28 at 10.39.23

Hoe krijg ik alle knoppen in mijn tekst editor weer terug?

Bij het schrijven van een tekst in een Wordpress pagina of bericht heb je verschillende mogelijkheden voor tekstopmaak. Meer of minder opties zie je door te klikken op de knop: Toolbar weergeven/verbergen.

wordpress toolbar

Kan ik zomaar mijn oude themes weggooien?

Als je zeker weet dat je je oude themes niet meer gaat gebruiken, kun je ze weggooien. Dan hoef je ze ook niet meer up-to-date te houden. Opgeruimd staat netjes.

Hoe?

Ga naar Weergave - Thema's. Klik op het thema dat je wilt weggooien en klik op 'Verwijderen'.

thema verwijderen

Zie je deze optie niet of kun je het theme  niet bekijken, dan ligt het aan je rechten op Wordpress. Je oude thema's kun je dan verwijderen op je (ftp) server onder wp-content/themes.

Hoe zet ik een filmpje op mijn site?

Stap 1

Ga naar je filmpje op Youtube of Vimeo. Via 'Share' en 'Embed' krijg je een stukje html code. Kopieer deze code.

youtube op wordpress

Stap 2

Ga naar je pagina of bericht in Wordpress. Kies de Tekst modus en plak de code waar je 'm wilt hebben. Voilà

youtube op wordpress

Kan ik de url van mijn blog veranderen?

Als je een Wordpress bericht aanmaakt, wordt standaard een permalink aangemaakt met de titel van je bericht. In dit geval: kan-ik-de-url-van-mijn-blog-veranderen. Onder je titel kun je deze permalink 'Bewerken' en daar kun je het laatste stukje van de url aanpassen. Ik heb er van gemaakt: permalinks. Kijk maar boven in de balk van je browser.

 

permalinks wordpress

 

Wil je nu ook het stukje tussen je domeinnaam en de titel van je bericht aanpassen, ga dan naar Instellingen - Permalinks. Hier kun je aanvinken welke structuur van ordenen je prettig vindt. Ik heb gekozen voor domeinnaam/categorienaam/berichtsnaam. Let wel op! Als je dit doet zullen de linkjes van je oude blogs ook veranderen! Oude links op andere sites of op Facebook naar deze oude blogs zullen dan dus niet meer werken. Om fouten te voorkomen, kun je je oude blogs laten doorverwijzen naar de nieuwe urls met een redirection plugin.

 

permalinks

 

En als je je afvraagt, waar ook al weer de categorieën zitten... Onder Berichten - Categorieën. Let wel, in de url neemt Wordpress je slug naam, niet de Naam of omschrijving van je categorie.

 

permalinks wordpress

 

Nog een laatste tip: je kunt een standaard categorie instellen, bij Instellingen - Schrijven. Dat is handig als je de meeste berichten in een bepaalde categorie schrijft. Verwijder vervolgens de categorie 'uncategorized', om te voorkomen dat je berichten schrijft niet nergens bijhoren (de uncategorized categorie ;-)).

 

permalinks wordpress

Is je vraag niet beantwoord? Neem dan contact met mij op.

06-29056176